Met een STIGA heggenschaar heb je een krachtige, betrouwbare en efficiënte machine om een grote of kleine haag of struik netjes bij te snoeien. De ergonomische handgreep gecombineerd met het anti-vibratiesysteem zorgen voor een minder belasting van de armen en schouders, waardoor je langer in alle comfort kunt werken. STIGA biedt draadloze heggenscharen op batterij of benzine en elektrische modellen met snoer. Dankzij de dubbelzijdige messen krijgt u een kwalitatief top snoeiresultaat.

STIGA kettingzagen zijn evenwichtige machines, ontworpen om het werk lichter en minder belastend te maken, of het nu algemeen onderhoud in de tuin is, zagen van boomstronken of snoeien van bomen. Een STIGA kettingzaag is uitgerust met ergonomische handgrepen en een trillingsdempend systeem zodat je kunt werken in alle comfort. Het assortiment omvat batterijaangedreven en elektrische kettingzagen, alsook modellen met benzinemotor. Er is ook een ruim assortiment accessoires en toebehoren voor het onderhoud en gebruik van deze machines: van veiligheidskledij tot, ketting, zwaard, olie, vijlen, enz.

De STIGA tuinfrezen zijn efficiënte machines om de grond voor te bereiden op nieuwe zaaiingen. De bovenlaag wordt doorbroken en de aarde wordt gemengd voor een betere structuur. Met een STIGA motorfrees kun je borders en de moestuin omwoelen om groei van onkruid te beperken.

Alle STIGA grastrimmers en bosmaaiers zijn ontworpen om snel te maaien en zijn gemakkelijk in gebruik en vervoer. De hoogwaardige maaikoppen en beschikbare messen bieden uitstekende prestaties, of je nu door hoog gras of dichte begroeiing en onkruid moet maaien. Je hebt keuze uit batterijaangedreven machines, die licht en gebruiksvriendelijk zijn, of krachtige modellen met benzinemotor, voor veeleisende activiteiten. Dankzij het harnas en het trillingsdempend systeem kunt u comfortabel, veilig en efficiënt werken.

Voor een gezond gazon moet je bij de basis starten en ervoor zorgen dat de grond alle nodige voedingsstoffen kan opnemen en de graswortels diep en sterk kunnen groeien. Af en toe zal je dus het gazon moeten beluchten om compacte ondergrond te verminderen en verticuteren zodat water en zuurstof terug in de bodem kunnen dringen. Met een STIGA verticuteermachine kan dit efficiënt gebeuren. De messen maken openingen in de ondergrond, terwijl de veren het dode groenafval verwijderen, dat in de opvangbak wordt verzameld. Zo krijg je opnieuw een gezond en weelderig gazon.